Ropogós gombás tészta egyenesen a sütőből: ennyi finomság kerül a tepsibe

A gombás tésztába kolbász is kerül, és az egész sütőben sül össze.

Gombás tészta egyenesen a sütőből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütöben sült gombás tészta karakterét a kolbász és a bazsalikomos paradicsomszósz adja meg. Ilyen paradicsomszószt idő hiányában a boltban is kapsz, de ha egyszer rászánsz egy délutánt, érdemesebb otthon elkészíteni egy nagyobb adagban. A fogásra ropogósra sült sajt teszi fel a koronát.

 

Gombás tészta sütőben

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg száraztészta
  • 50 dkg sütni való kolbász
  • 25 dkg mozzarella
  • 25 dkg parmezán
  • 20 dkg gomba
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

A kolbászt kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. Közben a gombát szeleteld fel. A kisült kolbászkarikákat szedd ki, és a visszamaradt zsiradékra dobd rá a gombát. Szórd meg sóval és borssal, és párold, amíg összeesik és levet ereszt. Ekkor keverd hozzá a kolbászt, öntsd fel a paradicsomszósszal, és öt perc alatt forrald össze.

A kifőtt tésztát tedd egy tepsibe, és forgasd össze a paradicsomos mártással. A tetejét szórd meg reszelt mozzarella és parmezán keverékével, és told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a sajt ráolvad, és megpirul.

Sült zöldségekkel kevert fokhagymás tészta: eteti magát, olyan finom

A mennyei, sült zöldséges, fokhagymás tészta önmagában, ebédre is tökéletes, és köretként is kínálható.

Elolvasom

Kép: rudisill / Getty Images

Ezt is szeretjük