Gombás-paradicsomos csiga villámgyorsan: leveles tésztából pillanatok alatt kész
A leveles tésztából készülő gombás-paradicsomos sós csiga tökéletes vendégváró fogás.
A gombás-paradicsomos sós csigát leveles tésztából pillanatok alatt összeállíthatod. Ha fagyasztott tésztát használsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted a leveles tésztát.
Gombás-paradicsomos sós csiga
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gomba
- 7 dkg sűrített paradicsom (1 kis doboz)
- 1 csomag leveles tészta
- 1 kis hagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A felaprított hagymát olajon párold üvegesre. Közben szeleteld fel a gombát, és add a puha hagymához. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából tíz perc alatt. Ekkor kanalazd rá a sűrített paradicsomot. Ha szükséges, öntsd fel kevés vízzel, szórd meg zöldfűszerekkel, és rotyogtasd további tíz percig.
A leveles tésztát terítsd ki, ha fagyasztott típust használsz, nyújtsd is ki. Kend el rajta a gombás-paradicsomos krémet, tekerd fel, és vágj belőle csigákat. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon nagyjából negyedóra alatt süsd őket pirosra.
Hasonló csigákat süthetsz pizzás alappal, sajttal és sonkával is.
Szaftos és nagyon sajtos pizzás csiga: gazdag töltelékkel készítve a legfinomabb
Vigyázat, ez a pizzás csiga elképesztően gyorsan fogy - ha van kutyusod vagy macskád, állítsd őrnek a konyhaajtóba, hátha elkergeti a dézsmálókat.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció