Gombás-paradicsomos csiga villámgyorsan: leveles tésztából pillanatok alatt kész

A leveles tésztából készülő gombás-paradicsomos sós csiga tökéletes vendégváró fogás.

Gombás-paradicsomos sós csiga
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gombás-paradicsomos sós csigát leveles tésztából pillanatok alatt összeállíthatod. Ha fagyasztott tésztát használsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted a leveles tésztát.

Gombás-paradicsomos sós csiga

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gomba
  • 7 dkg sűrített paradicsom (1 kis doboz)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kis hagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A felaprított hagymát olajon párold üvegesre. Közben szeleteld fel a gombát, és add a puha hagymához. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából tíz perc alatt. Ekkor kanalazd rá a sűrített paradicsomot. Ha szükséges, öntsd fel kevés vízzel, szórd meg zöldfűszerekkel, és rotyogtasd további tíz percig.

A leveles tésztát terítsd ki, ha fagyasztott típust használsz, nyújtsd is ki. Kend el rajta a gombás-paradicsomos krémet, tekerd fel, és vágj belőle csigákat. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon nagyjából negyedóra alatt süsd őket pirosra.

Szaftos és nagyon sajtos pizzás csiga: gazdag töltelékkel készítve a legfinomabb

Vigyázat, ez a pizzás csiga elképesztően gyorsan fogy - ha van kutyusod vagy macskád, állítsd őrnek a konyhaajtóba, hátha elkergeti a dézsmálókat.

Elolvasom
Ezt is szeretjük