Gombás-paradicsomos csiga villámgyorsan: leveles tésztából pillanatok alatt kész
A leveles tésztából készülő gombás-paradicsomos sós csiga tökéletes vendégváró fogás.
A gombás-paradicsomos sós csigát leveles tésztából pillanatok alatt összeállíthatod. Ha fagyasztott tésztát használsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted a leveles tésztát.
Gombás-paradicsomos sós csiga
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gomba
- 7 dkg sűrített paradicsom (1 kis doboz)
- 1 csomag leveles tészta
- 1 kis hagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A felaprított hagymát olajon párold üvegesre. Közben szeleteld fel a gombát, és add a puha hagymához. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából tíz perc alatt. Ekkor kanalazd rá a sűrített paradicsomot. Ha szükséges, öntsd fel kevés vízzel, szórd meg zöldfűszerekkel, és rotyogtasd további tíz percig.
A leveles tésztát terítsd ki, ha fagyasztott típust használsz, nyújtsd is ki. Kend el rajta a gombás-paradicsomos krémet, tekerd fel, és vágj belőle csigákat. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon nagyjából negyedóra alatt süsd őket pirosra.
Hasonló csigákat süthetsz pizzás alappal, sajttal és sonkával is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept