Gombás-paradicsomos csiga villámgyorsan: leveles tésztából pillanatok alatt kész
A leveles tésztából készülő gombás-paradicsomos sós csiga tökéletes vendégváró fogás.
![Gombás-paradicsomos sós csiga](https://kep.index.hu/1/0/4720/47209/472096/47209686_b064cd7abcc2f9a982895226bb0dc377_wm.jpg)
A gombás-paradicsomos sós csigát leveles tésztából pillanatok alatt összeállíthatod. Ha fagyasztott tésztát használsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted a leveles tésztát.
Gombás-paradicsomos sós csiga
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gomba
- 7 dkg sűrített paradicsom (1 kis doboz)
- 1 csomag leveles tészta
- 1 kis hagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A felaprított hagymát olajon párold üvegesre. Közben szeleteld fel a gombát, és add a puha hagymához. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából tíz perc alatt. Ekkor kanalazd rá a sűrített paradicsomot. Ha szükséges, öntsd fel kevés vízzel, szórd meg zöldfűszerekkel, és rotyogtasd további tíz percig.
A leveles tésztát terítsd ki, ha fagyasztott típust használsz, nyújtsd is ki. Kend el rajta a gombás-paradicsomos krémet, tekerd fel, és vágj belőle csigákat. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon nagyjából negyedóra alatt süsd őket pirosra.
Szaftos és nagyon sajtos pizzás csiga: gazdag töltelékkel készítve a legfinomabb
Vigyázat, ez a pizzás csiga elképesztően gyorsan fogy - ha van kutyusod vagy macskád, állítsd őrnek a konyhaajtóba, hátha elkergeti a dézsmálókat.
ElolvasomMég több recept