Gombás, baconös csirkemell a sütőből: cheddar sajttal fenséges

A gomba, a sajt és a bacon hármasa nagyszerűen feldobja az egyszerű csirkemellet.

gombas-csirkemell-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tepsis csirkemell rengeteg változata közül a baconös-gombás hús biztosan nem fog csalódást okozni. Főleg, ha még aromásabb, karakteresebb cheddar sajttal is felturbózod. Ez az ízletes fogás hétköznapokon és ünnepeken is megállja a helyét. 

Gombás, baconös csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 2 evőkanál aprított petrzselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd szárazra, és hosszában vágd ketté. Klopfold ki, és sózd, borsozd ízlés szerint. A gombákat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, és dinszteld meg benne az aprított vöröshagymát, majd rakd bele a gombát. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts hozzá kevés vizet, és párold pár percig.
 

Szedd ki belőle a gombát, és rakd a csirkemellet a visszamaradt zsiradékba. Közepes lángon süsd oldalanként egy-egy percig, majd tedd át egy olajjal kikent, tűzálló tálba. Rendezd el rajta a gombát, a feldarabolt bacont, és szórd meg cheddar sajttal. Takard le alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára körülbelül 40 perc alatt. Az utolsó öt percben vedd le a fóliát, és úgy pirítsd. Ha a csirkemell puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.
Ha szereted az édes és a sós ízeket, akkor a barackos csirkemellet se hagyd ki! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük