Gombás, baconös csirkemell a sütőből: cheddar sajttal fenséges
A gomba, a sajt és a bacon hármasa nagyszerűen feldobja az egyszerű csirkemellet.

gombas-csirkemell-recept
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

Feszes, kerek csípőt formál, és tónusosabbá teszi a comb külső részét: 10 perc edzést mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepsis csirkemell rengeteg változata közül a baconös-gombás hús biztosan nem fog csalódást okozni. Főleg, ha még aromásabb, karakteresebb cheddar sajttal is felturbózod. Ez az ízletes fogás hétköznapokon és ünnepeken is megállja a helyét. 

Gombás, baconös csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 2 evőkanál aprított petrzselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd szárazra, és hosszában vágd ketté. Klopfold ki, és sózd, borsozd ízlés szerint. A gombákat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, és dinszteld meg benne az aprított vöröshagymát, majd rakd bele a gombát. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts hozzá kevés vizet, és párold pár percig.
 

Szedd ki belőle a gombát, és rakd a csirkemellet a visszamaradt zsiradékba. Közepes lángon süsd oldalanként egy-egy percig, majd tedd át egy olajjal kikent, tűzálló tálba. Rendezd el rajta a gombát, a feldarabolt bacont, és szórd meg cheddar sajttal. Takard le alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára körülbelül 40 perc alatt. Az utolsó öt percben vedd le a fóliát, és úgy pirítsd. Ha a csirkemell puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.
Ha szereted az édes és a sós ízeket, akkor a barackos csirkemellet se hagyd ki! 

Ezt is szeretjük