Isteni gombakrémleves

Tejföllel és fűszerekkel

Ha van egy botmixered, bármilyen krémlevest el tudsz készíteni. Az egyik legjobb alapanyag a gomba: finom, egészséges és laktató is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gomba nagyon tápláló, tele van fehérjével, ezért kiválóan helyettesítheti a húsokat étkezéseid során, ráadásul néhány ehető gombafaj fogyasztásával a koleszterinszintedet is csökkentheted.

Arra figyelj, hogy az edény, amit használsz, mindig sértetlen zománcú legyen, vassal érintkezve ugyanis a gomba kellemetlen ízűvé válik.

Gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l víz
  • 1 kg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A gombát mosd át alaposan, pucold meg, majd vágd fel nagyjából egyforma méretű darabokra. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Sózd meg egy kicsit, törj bele némi friss borsot, majd főzd addig, amíg a gomba át nem fő annyira, hogy le tudd majd turmixolni. Amikor elérte ezt az állapotot, turmixold le az egészet, keverd bele a tejszínt és a petrezselymet, és már kész is a levesed. A két szelet kenyeret kockázd fel, majd pirítsd meg fokhagymás olajon, ez legyen a levesbetét.

Gyakori konyhai hibák

Hogy biztosan ne rontsd el a legnehezebb és a legegyszerűbb fogásokat se, nézz be képgalériánkba!

13 súlyos konyhai baki

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük