Isteni gombakrémleves
Ha van egy botmixered, bármilyen krémlevest el tudsz készíteni. Az egyik legjobb alapanyag a gomba: finom, egészséges és laktató is.
A gomba nagyon tápláló, tele van fehérjével, ezért kiválóan helyettesítheti a húsokat étkezéseid során, ráadásul néhány ehető gombafaj fogyasztásával a koleszterinszintedet is csökkentheted.


Arra figyelj, hogy az edény, amit használsz, mindig sértetlen zománcú legyen, vassal érintkezve ugyanis a gomba kellemetlen ízűvé válik.
Gombakrémleves
Hozzávalók:
- 1,5 l víz
- 1 kg gomba
- 2 dl tejszín
- 2 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- olaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A gombát mosd át alaposan, pucold meg, majd vágd fel nagyjából egyforma méretű darabokra. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sózd meg egy kicsit, törj bele némi friss borsot, majd főzd addig, amíg a gomba át nem fő annyira, hogy le tudd majd turmixolni. Amikor elérte ezt az állapotot, turmixold le az egészet, keverd bele a tejszínt és a petrezselymet, és már kész is a levesed. A két szelet kenyeret kockázd fel, majd pirítsd meg fokhagymás olajon, ez legyen a levesbetét.
Gyakori konyhai hibák
Hogy biztosan ne rontsd el a legnehezebb és a legegyszerűbb fogásokat se, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- szilva
- leves
Fahéjas szilvaleves tejszínnel

- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje

- gomba
- tészta