Gödöllői töltött csirkecomb ropogósra sütve: gombás ragu kerül a bőre alá
A gödöllői csirkecomb ropogósra sült bőre alá gombával és csirkemájjal készülő, isteni finom töltelék kerül.
Gödöllői ragunak nevezik azt a füstölt szalonnás alappal készülő, gombás, májas ételt, amelyet a hasonló nevű sült csirkecomb bőre alá töltenek. Az intenzív ízű ragut kedved szerint variálhatod: az eredeti receptből akár ki is hagyhatod a májat, ha nem annyira szereted, és helyettesítheted például zöldborsóval. Ha elég nagy tepsiben készíted, akár zöldségeket és krumplit és vághatsz mellé, így egyszerre készülhet a körettel.
Gödöllői töltött csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
A csirkecombhoz:
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
A gödöllői raguhoz:
- 30 dkg csirkemáj
- 25 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
A töltelékhez:
- 2 zsemle
- 1 dl tej
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tojás
Elkészítés:
A húst szórd meg sóval. Az olajat keverd el pirospaprikával és borssal. Kend meg a húsokat ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben, amíg elkészíted a tölteléket.
A szalonnát aprítsd fel, és olvaszd ki a zsírját. A megsült pörcöket szedd ki, a visszamaradt zsíron pedig párold üvegesre a felcikkezett hagymát. Közben a gombát és a májat vágd apróra. A puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, a gombát és a májat, szórd meg majoránnával, sóval és borssal, és főzd össze. Amikor elkészült, krumplinyomóval törd át a már puha májat.
A zsemléket áztasd öt percre tejbe, majd nyomkodd ki. Forgasd hozzá a gombás keveréket, egy tojást, a félretett szalonnapörcöt és az apróra vágott petrezselymet. Oszd el a tölteléket a csirkecombok bőre alatt. Ha szükséges, rögzítsd fogpiszkálóval. Tedd a megtöltött combokat egy tepsibe, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, a sütő hőfokát tekerd fel 210 fokra, és 10-15 perc alatt pirítsd meg a csirke bőrét.
Ropogós bőrű, egészben sült csirke kétféle körettel: a májas töltelék sem hiányozhat
Ez után a fogás után mindenki megnyalja mind a tíz ujját: a ropogós bőrű egész csirkét vele sült krumplival és tejszínes kelbimbóval ajánljuk.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: manyakotic / Getty Images