Paradicsomos csirkével töltött tészta sok sajttal: a canelloni hamar készen van, és isteni
A vastag, tölteni való tészta, a canelloni csirkés-paradicsomos ízesítéssel fantasztikus.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Ha még nem tetted, próbáld ki a canelloni nevű vastag tésztát! Töltsd meg csirkés, paradicsomos szósszal, a tetejére pedig simíts lágy, sajtos keveréket. Nem lesz vele sok munka, és mindenkit le fog venni a lábáról.
Csirkés-paradicsomos canelloni
Hozzávalók
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 30 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg reszelt sajt
- 12 canelloni
- 10 dkg mozzarella
- 2 dkg vaj
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag tömlős sajt
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- késhegynyi chili
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és negyedórára tedd félre. A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és süsd rajta fehéredésig a befűszerezett csirkekockákat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és hagyd hűlni őket.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús is sült, szükség szerint még egy kevés olívaolaj hozzáadásával párold puhára az újhagyma felkarikázott fehér részét. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, így süsd egy percig, majd öntsd bele a paradicsomkonzervet. Ízesítsd bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal, ízlés szerint chilivel, majd nyomkodd össze fakanállal, és kezdd összefőzni. Negyedóra múlva nyomd bele a tömlős sajtot, a reszelt sajt és a mozzarella felét, olvaszd össze, majd a felét öntsd a kihűlt csirkére.
A canellonikat töltsd meg a csirkés szósszal, és helyezd el őket egymást mellett egy tepsiben. A tetejére kanalazd rá a maradék szószt, szórd meg a kimaradt sajtokkal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt a megpirulhasson rajta.
Hasonlóan készül a csirkés, ricottás rigatoni rakott tészta is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept