Ragacsos, szaftos almás-zabpelyhes keksz gluténmentesen: napokig nem szárad ki
Az almás-zabpelyhes keksz kívül ropogós, belül nyúlós, ráadásul gluténmentes, így az is bátran eheti, akinek kerülnie kell a glutént.
![Gluténmentes zabpelyhes-almás keksz receptje](https://kep.index.hu/1/0/4012/40125/401257/40125737_130f79533ee57887222ec3e44ffbe59d_wm.jpg)
A zabpehelyalapú kekszek könnyen összeállítható, sokáig frissen maradó édességek. A zab rengeteg rostot tartalmaz, így jótékony hatással van az emésztésre. Ha gluténmentes diétára kényszerülsz, és biztosra mennél, válassz kifejezetten gluténmentes típust, ami garantáltan elkerülte a keresztszennyeződést.
Gluténmentes zabpelyhes-almás keksz receptje
Hozzávalók
- 20 dkg (gluténmentes) zabpehely
- 10 dkg (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 3 alma
- 2.5 dl tej
- 1 tojás
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a zabpehelylisztet és a sütőport. Egy másik tálban keverd el a tojást a tejjel, és csorgasd hozzá a mézet. Az almákat mosd és hámozd meg, a magházukat vájd ki, és reszeld a tojásos tejhez. Végül folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a zabpelyhes lisztet. Az így kapott masszából halmozz diónyi adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól viszonylag távol, mert a kekszek sütés közben nőni fognak. Lapogasd el őket, és told a sütőbe annyi időre, hogy a külsejük ropogósra piruljon. Fémdobozban tárolva sokáig frissek maradnak.
Érdemes kísérletezni a zabpehellyel, mert rengeteg hagyományos receptet újíthatsz fel vele - a zabpalacsintával például biztos, hogy jól kezdődik a reggel.
- keksz
- zabpehely
- gluténmentes
- édességek
- zabpelyhes keksz
- zabpehelyliszt
- almás-zabpelyhes keksz
- Recept
Még több recept