Ragacsos, szaftos almás-zabpelyhes keksz gluténmentesen: napokig nem szárad ki

Az almás-zabpelyhes keksz kívül ropogós, belül nyúlós, ráadásul gluténmentes, így az is bátran eheti, akinek kerülnie kell a glutént.

Gluténmentes zabpelyhes-almás keksz receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zabpehelyalapú kekszek könnyen összeállítható, sokáig frissen maradó édességek. A zab rengeteg rostot tartalmaz, így jótékony hatással van az emésztésre. Ha gluténmentes diétára kényszerülsz, és biztosra mennél, válassz kifejezetten gluténmentes típust, ami garantáltan elkerülte a keresztszennyeződést.

Gluténmentes zabpelyhes-almás keksz receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg (gluténmentes) zabpehely
  • 10 dkg (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 3 alma
  • 2.5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a zabpehelylisztet és a sütőport. Egy másik tálban keverd el a tojást a tejjel, és csorgasd hozzá a mézet. Az almákat mosd és hámozd meg, a magházukat vájd ki, és reszeld a tojásos tejhez. Végül folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a zabpelyhes lisztet. Az így kapott masszából halmozz diónyi adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól viszonylag távol, mert a kekszek sütés közben nőni fognak. Lapogasd el őket, és told a sütőbe annyi időre, hogy a külsejük ropogósra piruljon. Fémdobozban tárolva sokáig frissek maradnak.

 

Érdemes kísérletezni a zabpehellyel, mert rengeteg hagyományos receptet újíthatsz fel vele - a zabpalacsintával például biztos, hogy jól kezdődik a reggel.

Ezt is szeretjük