Ragacsos, szaftos almás-zabpelyhes keksz gluténmentesen: napokig nem szárad ki

Az almás-zabpelyhes keksz kívül ropogós, belül nyúlós, ráadásul gluténmentes, így az is bátran eheti, akinek kerülnie kell a glutént.

almas-zabpelyhes
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zabpehelyalapú kekszek könnyen összeállítható, sokáig frissen maradó édességek. A zab rengeteg rostot tartalmaz, így jótékony hatással van az emésztésre. Ha gluténmentes diétára kényszerülsz, és biztosra mennél, válassz kifejezetten gluténmentes típust, ami garantáltan elkerülte a keresztszennyeződést.

Gluténmentes zabpelyhes-almás keksz receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg (gluténmentes) zabpehely
  • 10 dkg (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 3 alma
  • 2.5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a zabpehelylisztet és a sütőport. Egy másik tálban keverd el a tojást a tejjel, és csorgasd hozzá a mézet. Az almákat mosd és hámozd meg, a magházukat vájd ki, és reszeld a tojásos tejhez. Végül folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a zabpelyhes lisztet. Az így kapott masszából halmozz diónyi adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól viszonylag távol, mert a kekszek sütés közben nőni fognak. Lapogasd el őket, és told a sütőbe annyi időre, hogy a külsejük ropogósra piruljon. Fémdobozban tárolva sokáig frissek maradnak.

 

Érdemes kísérletezni a zabpehellyel, mert rengeteg hagyományos receptet újíthatsz fel vele - a zabpalacsintával például biztos, hogy jól kezdődik a reggel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük