Ragacsos huszárcsók dióba forgatva: a vajas tészta könnyű és omlós
A huszárcsók vajas tésztából készül, a felszínén pedig dió roppan.
A huszárcsókból minden falat élmény: az omlós, vajas tésztát durvára vágott dióban kell megforgatni, a darabok közepébe pedig egy-egy kiskanál lekvár kerül. A diót helyettesítheted pisztáciával, mandulával vagy mogyoróval is. Ugyanezt a sütit egyes vidékeken boszorkánypogácsa néven ismerik.
Huszárcsók (boszorkánypogácsa)
Hozzávalók
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 7.5 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 citrom reszelt héja
A forgatáshoz:
- 10 teáskanál lekvár
- 10 dkg dió
- 1 tojásfehérje
Elkészítés:
A tésztához sütőporral elkevert lisztet és a kétféle cukrot morzsold el a felkockázott, hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját és a citromhéjat, majd csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe egy órára. Közben a diót vágd durvára. A hűtőből kivett tésztából formázz kis golyókat. Forgasd meg mindegyik darabot a tojásfehérjében és a dióban, majd sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Fakanállal nyomj a közepükbe lyukat, és told a tepsit 180 fokos sütőbe, és 12-15 perc alatt süsd aranybarnára. A sütőből kivett kekszek közepét töltsd meg egy-egy kiskanál lekvárral.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A dupla csokis keksz tésztájába is bőven kerül vaj.
Kép: mikafotostok / Getty Images
Még több recept