Glutén- és tejmentes spenót: izgalmas a fűszerezése

A spenót is lehet izgalmas fogás: most egy glutén- és tejmentes receptet mutatunk.

Glutén- és tejmentes spenót

A hagyományos spenótfőzelék megosztó étel: van, aki odáig van érte, más már az illatát sem bírja. A régi receptet elkészítheted glutén- és tejmentesen is. Kókusztejet használj hozzá, a sűrítés pedig egy krumplival történjen. Ha fagyasztott spenótot használsz hozzá, felhasználás előtt olvaszd ki.

Glutén- és tejmentes spenót

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg spenót
  • 3 dl kókusztej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 evőkanál Bombay masala fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál őrölt koriandermag
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit kockázd fel, és 15-20 perc alatt főzd puhára. Ha kész, szűrd le.

A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, a Bombay masala fűszerkeveréket, a koriandermagot és a gyömbért. Kevergesd, amíg felszáll az illata, ekkor jöhet rá a spenót. Szórd meg sóval és borssal, és folyamatosan kevergetve öt perc alatt párold puhára. Add hozzá a főtt krumplit, öntsd fel kókusztejjel. Forralj rajta egyet, majd pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Jól megy hozzá a tükörtojás, vagy ha vegán módra készítenéd, a sült tofukockák.

Mac and cheese mentesen: hihetetlenül krémes és tartalmas

Ez a vegán mac and cheese maga az álom: krémes, szószos és nagyon ízes, és növényi étrendbe is biztonsággal beillesztheted.

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: Peter_Horvath / Getty Images

Ezt is szeretjük