A hagyományos spenótfőzelék receptje - Friss levelekből a legfinomabb
A hagyományos spenótfőzelék igenis nagyon finom étel, csak jól kell elkészíteni.
A hagyományos spenótfőzelék egészséges, finom, és tele van vitaminokkal. Főzheted gyerekeknek, felnőtteknek, ráadásul viszonylag rövid idő alatt el is készül.
Hagyományos spenótfőzelék
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg friss spenótlevél
- 4 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 zsemle
- 1 l tej
- 1 teáskanál só
- olaj
Elkészítés:
A zsemléket áztasd hideg tejbe. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Ha készen vannak, szedd őket hideg vízbe, várd meg, amíg kihűlnek, és pucold meg őket. Közben a spenótleveleket alaposan mosd meg váltott vízben, a szárukat csípd le, és 6-8 perc alatt főzd meg őket sós vízben. Ha készen vannak, szűrd le őket. A lisztet kevés olajon futtasd meg, majd öntsd fel a maradék tejjel, és keverd csomómentesre. Add hozzá a spenótleveleket, sózd, nyomd hozzá a fokhagymát, és így főzd további öt percig. A beáztatott zsemlét közben nyomkodd ki, és add a spenóthoz. Az egészet kanalazd turmixgépbe, szeleteld hozzá a főtt tojást, és pürésítsd simára. Végül öntsd vissza a lábosba, és lágyítsd tejszínnel.
Sós sütit is készíthetsz spenótból: réteslapok közé rejtve isteni.
- spenót
- vegetáriánus
- főzelék
- húsmentes
- spenótfőzelék
- tejszínes spenótfőzelék
- hagyományos spenótfőzelék
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept