A hagyományos spenótfőzelék receptje - Friss levelekből a legfinomabb
A hagyományos spenótfőzelék igenis nagyon finom étel, csak jól kell elkészíteni.

spenot
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos spenótfőzelék egészséges, finom, és tele van vitaminokkal. Főzheted gyerekeknek, felnőtteknek, ráadásul viszonylag rövid idő alatt el is készül.

Hagyományos spenótfőzelék

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg friss spenótlevél
  • 4 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 zsemle
  • 1 l tej
  • 1 teáskanál
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket áztasd hideg tejbe. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Ha készen vannak, szedd őket hideg vízbe, várd meg, amíg kihűlnek, és pucold meg őket. Közben a spenótleveleket alaposan mosd meg váltott vízben, a szárukat csípd le, és 6-8 perc alatt főzd meg őket sós vízben. Ha készen vannak, szűrd le őket. A lisztet kevés olajon futtasd meg, majd öntsd fel a maradék tejjel, és keverd csomómentesre. Add hozzá a spenótleveleket, sózd, nyomd hozzá a fokhagymát, és így főzd további öt percig. A beáztatott zsemlét közben nyomkodd ki, és add a spenóthoz. Az egészet kanalazd turmixgépbe, szeleteld hozzá a főtt tojást, és pürésítsd simára. Végül öntsd vissza a lábosba, és lágyítsd tejszínnel.

Sós sütit is készíthetsz spenótból: réteslapok közé rejtve isteni.

Ezt is szeretjük