Gluténmentes sajtos, sós rúd kukoricalisztből: nem kell ennél finomabb sörkorcsolya

Gluténmentesen is nagyon finom, omlós sajtos rudat készíthetsz: nézd meg, milyen lisztfajtából lesz a legjobb.

Gluténmentes sajtos rúd
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes sajtos rúd nagyrészt kukoricalisztből áll, de mivel az elég száraz, érdemes egy kevés rizslisztet is keverni hozzá. A tészta finom, omlós állagáról a túró és a vaj gondoskodik, így igazán szaftos lesz, és könnyen fog csúszni.

Gluténmentes sajtos rúd

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg rizsliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál

A tetejére

  • 7 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A rizslisztet, a kukoricalisztet és a sütőport keverd el egy tálban, majd morzsold el őket a felkockázott vajjal. Add hozzá a tojást és a túrót, és gyúrj belőle sima tésztát. Fóliába csavarva pihentesd fél órát a hűtőben.

 

A pihentetési idő leteltével egy deszkát szórj meg rizsliszttel vagy kukoricaliszttel. Nyújtsd ki rajta a tésztát, kend meg villával felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, és vágd ujjnyi vastag rudakra. Sorakoztasd fel őket sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt süsd őket pirosra.

Gluténmentesen kenyeret is süthetsz: a hajdinalisztes változathoz még élesztő sem kell.

Gluténmentes kenyér hajdinalisztből: élesztő és dagasztás nélkül készül

Ha fontos számodra a gluténmentes táplálkozás, akkor kezdd az alapoknál: készíts tápláló kenyeret hajdinalisztből.

Elolvasom

Kép: Irfani Kurniawati / Getty Images

Ezt is szeretjük