Réteges gesztenyés tiramisu: rummal megbolondítva még finomabb

A hagyományos tiramisut ősszel és télen gesztenyével is feldobhatod. Poharakba rétegezve étvágygerjesztő desszert.

gesztenyes-tiramisu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémes, selymes tiramisu nem véletlenül nagy kedvenc: gyorsan, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető, ráadásul mindig biztos vele a siker. Az évszaknak megfelelően variálhatod. Házi vagy bolti gesztenyemasszával rétegezve fantasztikus lesz. 

Gesztenyés tiramisu

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg babapiskóta
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál rum
  • 1 dl kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a mascarponéval, majd forgasd hozzá a tojásfehérjékből vert kemény habot is.

A gesztenyepürét nyomd át krumplinyomón, add hozzá a tejet, és locsold meg kevés rummal. Keverd jó krémesre. 

A babapiskótákat mártsd a kihűlt kávéba, és rendezd pohárba vagy tálkába. Rétegezd rá a gesztenyés és a mascarponés krémet. A végén szórd meg csokireszelékkel. 
A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük