Fűszervajas, pirosra sült csirkecomb
Ezt használd pác helyett
Az egyszerű fűszervaj a csirkecombokat belül omlósabbá, kívül ropogósabbá varázsolja.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Így viseld a poncsót, hogy igazán stílusos legyen: a legegyszerűbb ruhát is feldobja »

Újrakódolják a bőrt: peptidek nélkül nincs ránctalanítás »

Számít a szép bőr az állásinterjún? Sokak szerint a magabiztosság kulcsa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi fűszervaj messze túlszárnyalja a boltit. Akár előre is elkészítheted, és a fagyasztóban hónapokig eltarthatod. Szinte bármilyen sült húshoz használhatod, így megúszhatsz több óra várakozást, a pácolást. A fűszervajas csirkecombhoz remekül illik a rizs, a zöldséges bulgur vagy a krumplipüré.

Fűszervajas csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál só
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott petrezselymet vágd apróra, és a bazsalikommal, a lágy, de nem folyós vajjal, a borssal és a sóval  együtt keverd össze. Bátran hívd segítségül a robotgépet. A combokat mosd meg, ha szükséges, egy kés segítségével távolítsd el a pihéket. Kend be a húst a fűszervajjal. Nagyon fontos, hogy a bőre alá is nyúlj be.

A megpucolt vöröshagymákat karikázd fel, fektesd zsírral vagy vajjal kikent tepsi aljába, majd helyezd rá a combokat. Önts alá másfél deci vizet. Rakd előmelegített sütőbe, fóliázd le, és 170 fokon körülbelül 45-50 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg a combokat, időnként pedig locsold meg. Ha a hús puha, tehát könnyedén áthatol rajta egy éles kés, vedd le róla a fóliát, és körülbelül 15-20 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük