Fűszeres sütőtökkrémleves tökmagolajjal

Őszi leves a hideg napokra

A hosszú hétvégén kuckózz be egy jó könyvvel és forró levessel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütőtökszezon itt van a nyakunkon, így biztos lehetsz benne, hogy a leghidegebb téli hónapok következnek, szerelkezz fel néhány melengető recepttel!

A tökmagolaj jótékony hatású, tele van vitaminokkal, így a tél elején érdemes sokat fogyasztanod belőle, hogy szervezeted felkészítsd a zord időre.

Fűszeres sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1,2 dl víz
  • 2 leveskocka
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 narancs
  • só, bors
  • 0,5 dl tökmagolaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, és egy serpenyőben, vajon kezdd el pirítani. Amikor már kissé megfonnyadt, add hozzá a felkockázott tököt is, és pirítsd őket együtt. Ha szépen megpirult, öntsd fel egy kis vízzel, dobd bele a leveskockákat, és párold addig, amíg a tök szét nem esik.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha ez megtörtént, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, majd préseld bele a narancs levét, és szép sorjában mehetnek bele a fűszerek is. A tejszínnel sűrítsd be, és lassan kevergetve add hozzá a maradék vizet is. Miután levetted a tűzről, tálaláskor csepegtess bele a tökmagolajból.

Még több leves a hideg napokra!

Nincs jobb, mint egy finom, forró leves, nézz szét képgalériánkban néhány ötletért!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük