Fűszeres húsgolyó recept
A hidegtálak és az összejövetelek megkerülhetetlen sztárja a kaszinótojás mellett a húsgolyó.
A kis gombócokból rengeteg lehet készíteni és jellemzően kell is, feltűzheted néhány zöldséggel egy fogpiszkálóra, vagy kínálhatod magában is, mindenki imádni fogja.
Ha szereted a pikáns ízeket, egy kis fahéjjal, vagy csípős paprikával megbolondíthatod.
Fűszeres húsgolyók
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús - a legjobb, ha marha és sertés vegyesen
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál szárított korianderlevél
- 4-5 szál friss petrezselyem
- 1 csipet őrölt kömény
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel, a petrezselymet vágd minél apróbbra. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd ha már szépen összefonnyadt, vedd le a tűzről és tedd egy tálba. Borítsd rá a darált húst, szórd meg köménnyel, a petrezselymet vágd minél apróbb darabokra és keverd hozzá.
Reszeld a fűszerezett húshoz a fokhagymát és ízlésednek megfelelően sózd és borsozd. Ha mindezzel kész vagy, nedves kézzel formálj apró - vagy nagyobb - golyókat a fűszeres húsból. Hevíts annyi olajat egy serpenyőben, ami félig ellepi majd a gombócokat és ha már elég forró, pirítsd meg a golyók mindkét oldalát. Ha szépen átpirultak, már tálalhatod is. De vendégvárónak hidegen is tálalhatod.
A legjobb fasírt nyomában
Imádod a fasírtot, de valamiért nem lesz soha olyan, mint anyukádé? Tartsd be ezt a pár egyszerű fortélyt és máris sokkal finomabb lesz a végeredény!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- fokhagyma
Egyben sült karaj
- hagyma
- marha
Hagymás rostélyos
- sajt
- fokhagyma