Fűszeres, szaftos tepsis sertésszelet: grillen és sütőben is sütheted

Az ízes, vajpuhára sült szaftos sertésszeletnél jobb ebéd nem is kell. A pác is házi és isteni.

Fűszeres, szaftos sertésszelet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szeletelt sertéshús a grillpartik kedvence, de tepsiben is ízletes ebédet készíthetsz belőle. Ha a zsírosabb húsokat kedveled, tarját válassz, amennyiben a szárazabbat, a karaj is jó megoldás. Nagyon kellemes pácot készíthetsz, ha az olajba zöldfűszert és fokhagymát teszel. Az sem árt a húsnak, ha egy egész napon át érleled a fűszeres keverékben. 

Fűszeres, szaftos sertésszelet

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéskaraj vagy sertéstarja
  • 0.5 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, vágd fel kisujjnyi vastag szeletekre, enyhén klopfold ki, és sózd be. Az olajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, rozmaringgal. Lefedve pácold legalább négy órán át. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és fektesd egymás mellé a hússzeleteket. Önts alájuk kevés vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokosra előmelegített sütőben süsd 50-60 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
 

Ha a sertéshúst grilleznéd, forrósítsd fel a sütőt, kend meg olajjal, és rakd rá a húst. Süsd oldalanként hét-hét percig, közben forgasd a húst. 
A csontosabb sertésoldalas is kiváló alapanyag, ha grilleznél. Előtte azonban főzd puhára a húst. 

 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük