Fűszeres, szaftos tepsis sertésszelet: grillen és sütőben is sütheted
Az ízes, vajpuhára sült szaftos sertésszeletnél jobb ebéd nem is kell. A pác is házi és isteni.

fuszeres-szaftos-ssertesszelet
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szeletelt sertéshús a grillpartik kedvence, de tepsiben is ízletes ebédet készíthetsz belőle. Ha a zsírosabb húsokat kedveled, tarját válassz, amennyiben a szárazabbat, a karaj is jó megoldás. Nagyon kellemes pácot készíthetsz, ha az olajba zöldfűszert és fokhagymát teszel. Az sem árt a húsnak, ha egy egész napon át érleled a fűszeres keverékben. 

Fűszeres, szaftos sertésszelet

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj vagy sertéstarja
  • 0.5 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, vágd fel kisujjnyi vastag szeletekre, enyhén klopfold ki, és sózd be. Az olajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, rozmaringgal. Lefedve pácold legalább négy órán át. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és fektesd egymás mellé a hússzeleteket. Önts alájuk kevés vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokosra előmelegített sütőben süsd 50-60 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
 

Ha a sertéshúst grilleznéd, forrósítsd fel a sütőt, kend meg olajjal, és rakd rá a húst. Süsd oldalanként hét-hét percig, közben forgasd a húst. 
A csontosabb sertésoldalas is kiváló alapanyag, ha grilleznél. Előtte azonban főzd puhára a húst. 

 

Ezt is szeretjük