Fűszeres, szaftos tepsis sertésszelet: grillen és sütőben is sütheted
Az ízes, vajpuhára sült szaftos sertésszeletnél jobb ebéd nem is kell. A pác is házi és isteni.


- Madonna lánya szőrös hónaljjal és tűzvörös hajjal vágta szexi pózokba magát: a 24 éves Lourdes garancia az ütős reklámra »
- Szupernőies és vonzza a tekintetet: a sokoldalú rózsaszín feldobja a tavaszi öltözéket »
- Az ’50-es évek legendás manökenje nagyon más volt, mint az átlag nő: hosszú, karcsú nyaka miatt imádta a divatszakma »
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A szeletelt sertéshús a grillpartik kedvence, de tepsiben is ízletes ebédet készíthetsz belőle. Ha a zsírosabb húsokat kedveled, tarját válassz, amennyiben a szárazabbat, a karaj is jó megoldás. Nagyon kellemes pácot készíthetsz, ha az olajba zöldfűszert és fokhagymát teszel. Az sem árt a húsnak, ha egy egész napon át érleled a fűszeres keverékben.
Fűszeres, szaftos sertésszelet
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéskaraj vagy sertéstarja
- 0.5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, vágd fel kisujjnyi vastag szeletekre, enyhén klopfold ki, és sózd be. Az olajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, rozmaringgal. Lefedve pácold legalább négy órán át. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és fektesd egymás mellé a hússzeleteket. Önts alájuk kevés vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokosra előmelegített sütőben süsd 50-60 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Ha a sertéshúst grilleznéd, forrósítsd fel a sütőt, kend meg olajjal, és rakd rá a húst. Süsd oldalanként hét-hét percig, közben forgasd a húst.
A csontosabb sertésoldalas is kiváló alapanyag, ha grilleznél. Előtte azonban főzd puhára a húst.
Még több recept