Ropogósra sült, fűszeres édesburgonya: isteni joghurtos mártogatóssal
A sült édesburgonya belül fantasztikusan puha, szinte krémes, kívül ropogós, egyszerre édes és sós. Fokozd az élvezetet mártogatóssal!

sult-edesburgonya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rostban és vitaminokban gazdag édesburgonya sütve isteni köret vagy akár snack is lehet. Alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a hagyományos krumplinak. Ne félj a fűszerezéstől, a só mellett a rozmaring, a kakukkfű vagy akár az oregánó is illik hozzá. Akár sütőben is megsütheted, úgy nem fog tocsogni az olajban. 

Fűszeres, sült édesburgonya

Hozzávalók:

A sült krumplihoz

  • 1 kg édesburgonya
  • 1 teáskanál
  • 1 késhegynyi bors
  • zöldfűszerek
  • olaj

A mártogatóshoz

  • 2 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat pucold meg, mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és vágd körülbelül azonos nagyságú szeletekre. Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd rakd bele a hosszú, keskeny hasábokat. Többször megkeverve süsd meg, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel - ízlés szerint akár kakukkfű, rozmaring vagy koriander is tehető rá -. 

Ha sütőben sütnéd, a szeleteket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és szórd rá a fűszereket. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben fordítsd át a szeleteket. 

A mártogatóshoz a joghurtot öntsd egy tálba, keverd hozzá a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. A meleg krumplival együtt kínáld. Akár zöldfűszer is mehet bele. 

Az édesburgonya a kelkáposztával tökéletes párost alkot. Ínycsiklandó, meleg salátát készíthetsz belőlük. 

Ezt is szeretjük