Fűszeres sertéscomb vajban sütve: egyszerű, mégis fenséges főfogás

Vajban sütve a sertéscombnak is egészen más lesz a zamata.

sertescomb vajban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vajban sütés különleges zamatot ad a húsételeknek - hát még ha előtte illatos pác járta át őket! Ezt a receptet a sör teszi még különlegesebbé. A hússzeleteket elkészítés előtti nap forgasd meg a fűszeres lében, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe, a végeredmény pedig igazán omlós legyen.

Fűszeres sertéscomb vajban

Hozzávalók

  • 75 dkg sertéscomb
  • 7.5 dkg vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl világos sör
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt oregánó
  • 0.5 teáskanál őrölt kurkuma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombokat szeleteld fel, enyhén klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze a pirospaprikával, a rozmaringgal, az oregánóval, a kurkumával és a borssal. Öntsd a páclevet a hús tetejére, forgasd meg benne, majd tedd lezárt dobozba, és így pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal. A hagymát pucold meg, vágd cikkekre, és oszd el a tepsi aljában. Fektesd rá a húsokat. A sört keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel és a citromlével, és öntsd a hús mellé, végül a szeletek tetején oszd el a maradék feldarabolt vajat. Alufóliával letakarva told a sütőbe. Félidőben a húsokat fordítsd át, és időnként locsold meg a vajas, sörös szafttal. Amikor már puhára sült, tálalhatod.

Sörben sütve az oldalas is olyan omlós lesz, hogy szinte magától leválik a csontról.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük