Fűszeres sertéscomb vajban sütve: egyszerű, mégis fenséges főfogás
Vajban sütve a sertéscombnak is egészen más lesz a zamata.

- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »
- Mintha Cindy Crawfordot látnánk a retró fotókon, de nem ő az: az ikonikus smink is rásegít a kísérteties hasonlóságra »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A vajban sütés különleges zamatot ad a húsételeknek - hát még ha előtte illatos pác járta át őket! Ezt a receptet a sör teszi még különlegesebbé. A hússzeleteket elkészítés előtti nap forgasd meg a fűszeres lében, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe, a végeredmény pedig igazán omlós legyen.
Fűszeres sertéscomb vajban
Hozzávalók
- 75 dkg sertéscomb
- 7.5 dkg vaj
- 4 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 dl világos sör
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 0.5 teáskanál őrölt kurkuma
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéscombokat szeleteld fel, enyhén klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze a pirospaprikával, a rozmaringgal, az oregánóval, a kurkumával és a borssal. Öntsd a páclevet a hús tetejére, forgasd meg benne, majd tedd lezárt dobozba, és így pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal. A hagymát pucold meg, vágd cikkekre, és oszd el a tepsi aljában. Fektesd rá a húsokat. A sört keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel és a citromlével, és öntsd a hús mellé, végül a szeletek tetején oszd el a maradék feldarabolt vajat. Alufóliával letakarva told a sütőbe. Félidőben a húsokat fordítsd át, és időnként locsold meg a vajas, sörös szafttal. Amikor már puhára sült, tálalhatod.
Sörben sütve az oldalas is olyan omlós lesz, hogy szinte magától leválik a csontról.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept