Ropogósra sült, fűszeres, rántott csirkeszárny: ettől a páctól lesz fantasztikus
A rántott csirkeszárny különleges lesz, ha ínyenc pácban pihenteted panírozás előtt.

pacolt-rantott-csirkeszarny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennek a ropogós rántott húsnak a titka a házi fokhagymás fűszerkeverék. A csirkeszárny rövid pácolás után kapja meg a bundát. Ha szereted, egy kis csípőssel még felturbózhatod a fűszerkeveréket. Ha megkóstolod, legközelebb is így fogod majd elkészíteni. 

Fűszeres, rántott csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mosd meg, tisztítsd meg, és itasd le róluk a nedvességet. A forgónál vágd ketté, és sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, a köménnyel, és a kezeddel masszírozd bele a húsba. Lefedve pácold legalább 30 percig. 
Ezt követően panírozd be a csirkét a szokásos módon. Forgasd meg előbb a lisztben, majd a villával felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne ropogósra a húst. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. 
A Buffalo csirkeszárnyakat is érdemes kipróbálni: kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak. 

Ezt is szeretjük