Sütőben sült rántott csirkeszárnyak: ha így készíted, a gyomrot sem terheli meg
Ha sütőben sütöd ki a rántott csirkeszárnyat, nem fogja magát teleszívni olajjal, de így is finom ropogós lesz.

rantott csirkeszarny sutoben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes a rántott csirkeszárnyakat nem bő olajban, hanem sütőben sütni. A panír így is ropogós lesz rajta, ugyanakkor nem terheli meg a gyomrot, és szellőztetni is kevesebbet kell majd utána. A csirkeszárnyakhoz még evőeszközre sem lesz szükséged: nyugodtan vedd a kezedbe, és úgy falatozd őket.

Rántott csirkeszárnyak sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 csirkeszárny
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat vágd ketté, és sózd meg. Egy tálba önts lisztet, ezt keverd el borssal. Egy másik tálban verd fel villával a tojást, egy harmadikba pedig önts zsemlemorzsát. A csirkeszárnyakat a szokásos módon forgasd meg először lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket vékonyan kevés olajjal, és told a tepsit 180 fokos sütőbe 40-45 percre, amíg a panír aranyszínűre pirul, a hús belül pedig omlósra sül.

Pikáns, fűszeres vajban is kisütheted a szaftos csirkeszárnyakat.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük