Ropogós, belül szaftos rántott csirkemell: a fűszeres páctól igazán finom a hús
A legfinomabb rántott csirkemell titka a pácolás és a megfelelő fűszerezés.

fuszeres rantott hus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokkal finomabb a rántott csirkemell, ha bundázás előtt legalább egy órát tejes, fűszeres pácban tartod, és ha a lisztbe is juttatsz a fűszerekből. Így egyrészt nem lesz száraz, másrészt az ízek a hús belsejéig lejutnak, így igazán finom vacsorát tehetsz az asztalra.

Fűszeres rántott csirkemell

Hozzávalók

A páchoz

  • 1 kg filézett csirkemell
  • 1 l tej
  • 2 teáskanál
  • 2 teáskanál bors
  • 2 teáskanál cayenne-bors
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál pirospaprika

A bundázáshoz

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld tenyérnyi darabokra, a tejbe tegyél bele egy-egy teáskanálnyit a fűszerekből - a másik felük a lisztbe megy majd -, helyezd el benne a csirkét, és így pácold legalább egy órát. Ha a pihentetési idő letelt, egy tálba tegyél lisztet, amelyet keverj el egy-egy teáskanállal a fűszerekből, egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba önts zsemlemorzsát. Panírozd be a húsokat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és ha már olyan forró, hogy a beledobott panírdarab azonnal sisteregve feljön a tetejére, helyezz bele néhány szelet csirkét, és nyolc-tíz perc alatt süsd mindkét oldalukat aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél bele sok húst, hogy az olaj le ne hűljön. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
 

Még finomabb és ropogósabb lesz a panír, ha házi zsemlemorzsát használsz hozzá.

Ezt is szeretjük