Ropogós, belül szaftos rántott csirkemell: a fűszeres páctól igazán finom a hús
A legfinomabb rántott csirkemell titka a pácolás és a megfelelő fűszerezés.

- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
Sokkal finomabb a rántott csirkemell, ha bundázás előtt legalább egy órát tejes, fűszeres pácban tartod, és ha a lisztbe is juttatsz a fűszerekből. Így egyrészt nem lesz száraz, másrészt az ízek a hús belsejéig lejutnak, így igazán finom vacsorát tehetsz az asztalra.
Fűszeres rántott csirkemell
Hozzávalók
A páchoz
- 1 kg filézett csirkemell
- 1 l tej
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál bors
- 2 teáskanál cayenne-bors
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál pirospaprika
A bundázáshoz
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld tenyérnyi darabokra, a tejbe tegyél bele egy-egy teáskanálnyit a fűszerekből - a másik felük a lisztbe megy majd -, helyezd el benne a csirkét, és így pácold legalább egy órát. Ha a pihentetési idő letelt, egy tálba tegyél lisztet, amelyet keverj el egy-egy teáskanállal a fűszerekből, egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba önts zsemlemorzsát. Panírozd be a húsokat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és ha már olyan forró, hogy a beledobott panírdarab azonnal sisteregve feljön a tetejére, helyezz bele néhány szelet csirkét, és nyolc-tíz perc alatt süsd mindkét oldalukat aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél bele sok húst, hogy az olaj le ne hűljön. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Még finomabb és ropogósabb lesz a panír, ha házi zsemlemorzsát használsz hozzá.
Még több recept