Rózsaszínre sült fűszeres kacsamell egyszerűen - Így marad a hús szaftos és omlós

Néhány trükkel olyan lesz a kacsamell, mint az éttermekben.

Rózsaszínre sült fűszeres kacsamell egyszerűen - Így marad a hús szaftos és omlós
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha különlegesebb főfogásra vágysz, süss kacsamellet. A lényeg, hogy ne bonyolítsd túl, és a fűszerezést se vidd túlzásba. Akkor különösen finom, amikor rozé állapotú, tehát belül még rózsaszín. Párolt káposztával, gyümölcsös szósszal még csábítóbbá teheted.

Fűszeres kacsamell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 kacsamellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet alaposan nézd át, a maradék tollakat, tokokat távolítsd el. Mosd meg, majd a bőrét irdald be, azaz vagdosd be kereszt alakban. Arra ügyelj, hogy a húsa ne sérüljön. Sózd és borsozd meg, majd szórd rá az apróra vágott rozmaringot és a préselt fokhagymát. Pihentesd egy órát, hogy a fűszerek átjárják a húst.

A bőrös oldalával lefelé tedd a kacsamellet egy serpenyőbe, zsír nem kell alá. Süsd pirosra körülbelül hat-hét perc alatt, majd fordítsd át, és várd meg, amíg kicsit kérges lesz. Ekkor rakd át a sütőbe, önts rá a kisült zsírból is. Süsd 160 fokon 10-15 percig. Mielőtt felvágnád, pihentesd tíz percig. Ez az egyik titka, hogy a kacsamell omlós és szaftos maradjon.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük