Rózsaszínre sült fűszeres kacsamell egyszerűen - Így marad a hús szaftos és omlós
Néhány trükkel olyan lesz a kacsamell, mint az éttermekben.

Rózsaszínre sült fűszeres kacsamell egyszerűen - Így marad a hús szaftos és omlós
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

Ezek az overallok nem csak divatosak, praktikusak is: a legnépszerűbb kényelmes fazonok idén »

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha különlegesebb főfogásra vágysz, süss kacsamellet. A lényeg, hogy ne bonyolítsd túl, és a fűszerezést se vidd túlzásba. Akkor különösen finom, amikor rozé állapotú, tehát belül még rózsaszín. Párolt káposztával, gyümölcsös szósszal még csábítóbbá teheted.

Fűszeres kacsamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kacsamellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet alaposan nézd át, a maradék tollakat, tokokat távolítsd el. Mosd meg, majd a bőrét irdald be, azaz vagdosd be kereszt alakban. Arra ügyelj, hogy a húsa ne sérüljön. Sózd és borsozd meg, majd szórd rá az apróra vágott rozmaringot és a préselt fokhagymát. Pihentesd egy órát, hogy a fűszerek átjárják a húst.

A bőrös oldalával lefelé tedd a kacsamellet egy serpenyőbe, zsír nem kell alá. Süsd pirosra körülbelül hat-hét perc alatt, majd fordítsd át, és várd meg, amíg kicsit kérges lesz. Ekkor rakd át a sütőbe, önts rá a kisült zsírból is. Süsd 160 fokon 10-15 percig. Mielőtt felvágnád, pihentesd tíz percig. Ez az egyik titka, hogy a kacsamell omlós és szaftos maradjon.

Ezt is szeretjük