Ropogós, fűszeres, grillezett pulykaszárny: ez a pác valami csúcs
Ha nem akarsz drága húsokat sütögetni, de eddig idegenkedtél a pulykaszárnytól, itt az idő, hogy ezt kipróbáld!

Ropogós, fűszeres, grillezett pulykaszárny: ez a pác valami csúcs
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári grillpartik sztárja lehet ez a fűszeres pulykaszárny, a titok a pácban rejlik! Hagyd a boltit, készítsd el saját magad. Használd ki, amíg még jó idő van, vedd elő a grillsütőt, hívj meg néhány barátot, és sütögessetek közösen! Üde salátával, parázson sült krumplival kínáld.

Fűszeres grillezett pulykaszárny

Hozzávalók:

  • 6 db pulykaszárny
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykaszárnyakat mosd meg, törölgesd át papírtörlővel. Amennyiben szükséges, távolítsd el a szőröket. Ha szeretnéd, a forgónál vágd ketté. A páchoz keverd össze a mézet, a mustárt, az olajat, a reszelt fokhagymát és a kakukkfüvet. Szórj hozzá sót és borsot is. Kenegesd be a húsokat a páccal. Ha lehetőséged van rá, pihentesd benne egy-két órán át.
 

Forrósítsd fel a grillt, és rakd rá a pulykaszárnyakat. Süsd meg körülbelül 50 perc alatt, közben gyakran forgasd, és kenegesd a páccal. Amikor már minden oldala szép piros, vedd le a grillről. Ha a jó időnek már vége, sütőben is megsütheted. 

Ezt is szeretjük