Ropogós, fűszeres, grillezett pulykaszárny: ez a pác valami csúcs

Ha nem akarsz drága húsokat sütögetni, de eddig idegenkedtél a pulykaszárnytól, itt az idő, hogy ezt kipróbáld!

Ropogós, fűszeres, grillezett pulykaszárny: ez a pác valami csúcs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári grillpartik sztárja lehet ez a fűszeres pulykaszárny, a titok a pácban rejlik! Hagyd a boltit, készítsd el saját magad. Használd ki, amíg még jó idő van, vedd elő a grillsütőt, hívj meg néhány barátot, és sütögessetek közösen! Üde salátával, parázson sült krumplival kínáld.

Fűszeres grillezett pulykaszárny

Hozzávalók

  • 6 db pulykaszárny
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykaszárnyakat mosd meg, törölgesd át papírtörlővel. Amennyiben szükséges, távolítsd el a szőröket. Ha szeretnéd, a forgónál vágd ketté. A páchoz keverd össze a mézet, a mustárt, az olajat, a reszelt fokhagymát és a kakukkfüvet. Szórj hozzá sót és borsot is. Kenegesd be a húsokat a páccal. Ha lehetőséged van rá, pihentesd benne egy-két órán át.
 

Forrósítsd fel a grillt, és rakd rá a pulykaszárnyakat. Süsd meg körülbelül 50 perc alatt, közben gyakran forgasd, és kenegesd a páccal. Amikor már minden oldala szép piros, vedd le a grillről. Ha a jó időnek már vége, sütőben is megsütheted. 

Ezt is szeretjük