Fűszeres, fokhagymás szűzérmék baconbe tekerve: szinte szétomlik a szádban
Ha a hétvégi étkezésnek megadnád a módját, süss szűzérméket baconbe tekerve! A fűszeres páctól az omlós hús még finomabb lesz.
A sertés legjobb része a szűzpecsenye, amiből nem nehéz fenséges ételt varázsolni. Nem zsíros, viszont jól elkészítve fantasztikusan omlós. Ha baconbe tekered, pácolod, és nem sütöd túl, biztosan nem szárad ki. Sütőben, serpenyőben, sőt grillen is egyszerűen elkészítheted.
Fűszeres, fokhagymás szűzérmék baconben
Hozzávalók
- 60 dkg szűzpecsenye
- 15 dkg bacon szeletelt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét alaposan mosd meg, ha van rajta hártya, távolítsd el éles, hegyes késsel. Vágd négy-öt centi vastag szeletekre, azaz érmékre, és semmiképpen ne klopfold. Keverd össze az olajat sóval, borssal, préselt fokhagymával, majd kend be vele a hússzeleteket. Érdemes egy-két órán át pácolni is.
Tekerd körbe az érméket baconszeletekkel, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd a húsra a maradék fűszeres olajat, tedd rá a rozmaringot, és told 180 fokos sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben forgasd meg a szűzérméket, hogy egyformán piruljanak. Serpenyőben, kevés olajon vagy grillen is sütheted. Ebben az esetben a szűzérmék oldalanként körülbelül négy-öt perc alatt sülnek meg.
A szűzpecsenyét nem nehéz kiszárítani. Egy-két trükköt bevetve azonban finom omlós, szaftos lesz a hús.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció