Fűszeres, fokhagymás szűzérmék baconbe tekerve: szinte szétomlik a szádban
Ha a hétvégi étkezésnek megadnád a módját, süss szűzérméket baconbe tekerve! A fűszeres páctól az omlós hús még finomabb lesz.

szuzermek-baconben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertés legjobb része a szűzpecsenye, amiből nem nehéz fenséges ételt varázsolni. Nem zsíros, viszont jól elkészítve fantasztikusan omlós. Ha baconbe tekered, pácolod, és nem sütöd túl, biztosan nem szárad ki. Sütőben, serpenyőben, sőt grillen is egyszerűen elkészítheted. 

Fűszeres, fokhagymás szűzérmék baconben

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét alaposan mosd meg, ha van rajta hártya, távolítsd el éles, hegyes késsel. Vágd négy-öt centi vastag szeletekre, azaz érmékre, és semmiképpen ne klopfold. Keverd össze az olajat sóval, borssal, préselt fokhagymával, majd kend be vele a hússzeleteket. Érdemes egy-két órán át pácolni is.
 

Tekerd körbe az érméket baconszeletekkel, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd a húsra a maradék fűszeres olajat, tedd rá a rozmaringot, és told 180 fokos sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben forgasd meg a szűzérméket, hogy egyformán piruljanak. Serpenyőben, kevés olajon vagy grillen is sütheted. Ebben az esetben a szűzérmék oldalanként körülbelül négy-öt perc alatt sülnek meg.
A szűzpecsenyét nem nehéz kiszárítani. Egy-két trükköt bevetve azonban finom omlós, szaftos lesz a hús.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük