Fűszeres, fokhagymás szűzérmék baconbe tekerve: szinte szétomlik a szádban
Ha a hétvégi étkezésnek megadnád a módját, süss szűzérméket baconbe tekerve! A fűszeres páctól az omlós hús még finomabb lesz.

szuzermek-baconben
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertés legjobb része a szűzpecsenye, amiből nem nehéz fenséges ételt varázsolni. Nem zsíros, viszont jól elkészítve fantasztikusan omlós. Ha baconbe tekered, pácolod, és nem sütöd túl, biztosan nem szárad ki. Sütőben, serpenyőben, sőt grillen is egyszerűen elkészítheted. 

Fűszeres, fokhagymás szűzérmék baconben

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét alaposan mosd meg, ha van rajta hártya, távolítsd el éles, hegyes késsel. Vágd négy-öt centi vastag szeletekre, azaz érmékre, és semmiképpen ne klopfold. Keverd össze az olajat sóval, borssal, préselt fokhagymával, majd kend be vele a hússzeleteket. Érdemes egy-két órán át pácolni is.
 

Tekerd körbe az érméket baconszeletekkel, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd a húsra a maradék fűszeres olajat, tedd rá a rozmaringot, és told 180 fokos sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben forgasd meg a szűzérméket, hogy egyformán piruljanak. Serpenyőben, kevés olajon vagy grillen is sütheted. Ebben az esetben a szűzérmék oldalanként körülbelül négy-öt perc alatt sülnek meg.
A szűzpecsenyét nem nehéz kiszárítani. Egy-két trükköt bevetve azonban finom omlós, szaftos lesz a hús.

Ezt is szeretjük