Ropogós fűszeres édesburgonya a sütőből
Még 200 kalória sincs egy adag
A tepsiben sült édesburgonya finom nass, ráadásul nem hizlal.

Ropogós fűszeres édesburgonya a sütőből
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édesburgonya nálunk is egyre népszerűbb, szinte mindig kapható a nagyobb élelmiszerboltokban és sok zöldségesnél is. Nem véletlenül, hiszen roppant egészséges, tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal, sokoldalúan felhasználható, és nagyon finom. Készíts belőle egyszerű fűszeres falatokat a sütőben!

Fűszeres édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát mosd meg, és vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fokhagymával és chilivel. Adj hozzá vékonyra reszelt sajtot. Locsold meg a keverékkel a burgonyaszeleteket, és jól forgasd össze, hogy mindenhová jusson elég fűszer.

Rendezd a hasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy rakd sütőlapra. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. Közben megforgathatod, hogy mindenhol jól megsüljön. Vigyázz, mert viszonylag gyorsan megég. Ha kész, szedd ki a sütőből, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük