Fügével töltött sertéssült: baconben sütve még finomabb
A füge édes íze és a fűszeres, sós hús remekül passzolnak egymáshoz. A töltött sertéssült tökéletes választás, ha együtt eszik az egész család.
A fügével töltött, egészben sült sertéskaraj egy igazán laktató és kiadós étel, ami hidegen és melegen egyformán finom. Ha jól készíted el, szaftos és omlós lesz, a gyümölcstől pedig kicsit édeskés. Egyáltalán nem macerás, főleg, ha a hentes átszúrja a húst. Sertésből és karajból is készítheted.

Fügével töltött sertéssült
Hozzávalók
- 1.5 kg sertéscomb vagy sertéskaraj
- 20 db aszalt füge
- 10 dkg bacon
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A húst sózd és borsozd be, majd éles kés hegyével több helyen szurkáld meg. A nyílásokba rakj fokhagymagerezdeket. A közepébe vágj körülbelül három-négy centi széles lyukat, és töltsd meg a fügével. A bort keverd össze a rozmaringgal, a sóval, a borssal, és a húst locsold meg a fűszeres borral. Sütés előtt fedd be a húst baconszeletekkel.
Tedd forró sütőbe legalább két órára. Süsd először 200 fokon 15 percig, majd utána csökkentsd a hőmérsékletet 160 fokra. Közben locsolgasd a fűszeres, boros keverékkel. Ha a sertés puha, könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd ki a sütőből. Mielőtt felszeletelnéd, legalább 15 percig pihentesd.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció