Friss lecsó cukkinivel
Könnyű nyár végi fogás
Nagyon gyorsan elkészíthető, elronthatatlan és egészséges étel a lecsó, amit nem érdemes kihagyni, amíg tart a szezon.

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még tart a paradicsom-, ennek köszönhetően pedig a lecsószezon is, amit mindenképpen használj ki. Nemcsak elteheted télire, de frissen is feltálalhatod.

A sima paradicsomos-paprikás változaton túl készíthetsz különlegeset is, például egy kevés cukkinivel.

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 4 közepes cukkini
  • 4 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • olívaolaj

A cukkinit vékonyan karikázd fel, a paprikát vágd szintén vékony csíkokra, a paradicsomot pedig negyedeld.

A hagymát vágd apróra, olívaolajon párold üvegesre, majd szórd meg kevés pirospaprikával.

Tedd bele a paprikát, alacsony lángon párold mintegy negyed órát, ezután tedd hozzá a cukkinit és a paradicsomot, majd főzd még 10-15 percet, hogy a paradicsom szétessen. Sózd, borsozd, majd a kicsit felvert tojást keverd bele.

Ezt is szeretjük