Friss lecsó cukkinivel
Könnyű nyár végi fogás
Nagyon gyorsan elkészíthető, elronthatatlan és egészséges étel a lecsó, amit nem érdemes kihagyni, amíg tart a szezon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még tart a paradicsom-, ennek köszönhetően pedig a lecsószezon is, amit mindenképpen használj ki. Nemcsak elteheted télire, de frissen is feltálalhatod.

A sima paradicsomos-paprikás változaton túl készíthetsz különlegeset is, például egy kevés cukkinivel.

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 4 közepes cukkini
  • 4 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • olívaolaj

A cukkinit vékonyan karikázd fel, a paprikát vágd szintén vékony csíkokra, a paradicsomot pedig negyedeld.

A hagymát vágd apróra, olívaolajon párold üvegesre, majd szórd meg kevés pirospaprikával.

Tedd bele a paprikát, alacsony lángon párold mintegy negyed órát, ezután tedd hozzá a cukkinit és a paradicsomot, majd főzd még 10-15 percet, hogy a paradicsom szétessen. Sózd, borsozd, majd a kicsit felvert tojást keverd bele.

Ezt is szeretjük