Isteni, krémes francia tepsis krumpli: tejszín és reszelt sajt gazdagítja

A francia tepsis krumpli elkészítése pofonegyszerű: a krumplikarikákat fűszeres, tejszínes szósz fogja össze.

Francia tejszínes tepsis krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vajas, tejszínes francia tepsis krumpli köretként vagy húsmentes főfogásként is remekül működik. Mivel a krumpli még ma sem számít drága alapanyagnak, viszonylag gazdaságos fogásnak is tekinthető. Ha szeretnél megismerkedni más - húsmentes vagy húsos - rakottkrumpli-receptekkel is, ebből az összeállításból válogathatsz.

Francia tejszínes tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, majd keverd el a tejszínnel és a tejföllel. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és egyengesd el egy tepsiben. Forgasd össze a tejszínes keverékkel. Szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. 45 perc elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további 10-15 percig, amíg a sajt a tetején ropogósra sül.

Önmagában is nagyon finom, vagy tálalhatod köretként szárazabb húsok, például sült csirkemell mellé.

Tepsis tört burgonya 5 perc munkával: egyszerre ropogós és krémes

Ha unod már a klasszikus krumplis köreteket, akkor ez a sült változat nagy kedvenced lesz: a tényleges munka mindössze 5 perc vele, hiszen a többit a gáztűzhely végzi.

Elolvasom
Ezt is szeretjük