Gyömbérrel pácolt, illatos sült csirkemell: ezt a fogyókúra alatt is bátran eheted
A gyömbéres csirkemell omlós, szaftos, és kalóriát is alig tartalmaz.


- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Ez az omlós, gyömbéres pácolt csirkemell nem csak mennyei, hanem akár a fogyókúrába is beilleszthető. A sovány húst minimális zsiradékon kell kisütni, miközben a pác fűszerei kellemesen átjárják. Jól megy hozzá az erdélyi magyar konyhában népszerű tárkony.
Gyömbéres sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál tárkony
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, és szórd meg sóval.
Az olívaolajat keverd el a citromlével, a reszelt gyömbérrel, a tárkonnyal és a borssal. Kend le a csirkeszeleteket ezzel a keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. A pácolási idő leteltével egy száraz, tapadásmentes serpenyőt hevíts fel, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd meg a csirkeszeleteket. A pácban található olaj elég lesz, nem kell már hozzá plusz zsiradék.
Tálald sült krumplival vagy friss salátával.
Hogy a gyömbér milyen változatosan használható fel, jól mutatja, hogy ragacsos kekszekkel is csodát tesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept