Serpenyős csirkemellfalatok illatos fokhagymás vajban sütve: színes zöldségekkel sütve még finomabb
Fokhagymás vajban sütve, színes zöldségekkel igazán finomak a csirkemellfalatok.

serpenyos csirkemellfalatok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felejthetetlen ételt készíthetsz, ha a csirkét serpenyőben, fokhagymás vajban sütöd omlósra. Ha nemcsak finom, hanem mutatós fogást is szeretnél az asztalra tenni, dobd fel színes zöldségekkel: lila hagymával és kaliforniai paprikával.

Fokhagymás vajban sült csirkemell

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 lila hagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg egy evőkanál liszttel, sóval és borssal, keverd össze, és tedd félre fél órára. Közben a kaliforniai paprikákat vágd csíkokra, a hagymát karikára. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, tíz perc alatt pirítsd meg benne a csirkekockákat, majd szűrőlapáttal szedd ki őket. Ugyanabban az edényben nagy lángon néhány perc alatt süsd meg a paprikát és a hagymát is, majd őket is szedd ki. A serpenyőben olvaszd fel a vajat. A fokhagymagerezdeket éles késsel aprítsd fel, add a vajhoz, és egy-két perc alatt párold meg. Szórd meg egy evőkanál liszttel, öntsd fel alaplével, adj hozzá oregánót, forrald össze, majd rakd bele vissza a csirkét és a zöldségeket. Gyöngyöztesd öt percig, amíg a hús átveszi a fokhagymás vaj ízét, és már tálalhatod is az illatos vacsorát.

Köretet is készíthetsz hasonló módon - a fokhagymás vajban sült répa különleges és egészséges kísérője bármilyen sült húsnak

Ezt is szeretjük