Rakott krumpli fokhagymás tejszínnel leöntve - Krémes lesz, és nagyon finom
A tejszínes rakott krumpli a bacontől és a sajttól válik igazán vonzóvá.

Rakott krumpli fokhagymás tejszínnel leöntve - Krémes lesz, és nagyon finom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha változtatnál a hagyományos rakott krumplin, így tedd! Senki sem fogja hiányolni belőle a kolbászt és a tojást. Attól sem kell tartanod, hogy száraz lesz. A fokhagymás tejszín pedig különösen sokat dob rajta. A krumplit nem feltétlenül kell előfőzni, akkor viszont megnő a sütési idő.

Magyaros tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg trappista sajt
  • 15 dkg bacon
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, majd vágd fel körülbelül fél centi vastag karikákra. Bő, sós vízben főzd 15 percig. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. Ha már majdnem puha, szűrd le, és csepegtesd le. A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rakj le egy sor krumplit. Sózd, borsozd, szórj rá szerecsendiót, majd tedd rá a bacont. Újabb sor krumpli következik. Addig folytasd a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók. Keverd csomómentesre a tejszínt a liszttel, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és locsold a krumplira. Figyelj, hogy az alsó rétegekre is kerüljön. Szórd a tetejére a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt.

Ezt is szeretjük