Rakott krumpli fokhagymás tejszínnel leöntve - Krémes lesz, és nagyon finom
A tejszínes rakott krumpli a bacontől és a sajttól válik igazán vonzóvá.

Rakott krumpli fokhagymás tejszínnel leöntve - Krémes lesz, és nagyon finom
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha változtatnál a hagyományos rakott krumplin, így tedd! Senki sem fogja hiányolni belőle a kolbászt és a tojást. Attól sem kell tartanod, hogy száraz lesz. A fokhagymás tejszín pedig különösen sokat dob rajta. A krumplit nem feltétlenül kell előfőzni, akkor viszont megnő a sütési idő.

Magyaros tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg trappista sajt
  • 15 dkg bacon
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, majd vágd fel körülbelül fél centi vastag karikákra. Bő, sós vízben főzd 15 percig. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. Ha már majdnem puha, szűrd le, és csepegtesd le. A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rakj le egy sor krumplit. Sózd, borsozd, szórj rá szerecsendiót, majd tedd rá a bacont. Újabb sor krumpli következik. Addig folytasd a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók. Keverd csomómentesre a tejszínt a liszttel, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és locsold a krumplira. Figyelj, hogy az alsó rétegekre is kerüljön. Szórd a tetejére a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt.

Ezt is szeretjük