Ropogósra sült sertéscsülök, ami leesik a csontról: sok fokhagymával az igazi
Bár viszonylag hosszú ideig sül, kevés munkával elkészítheted a sertéscsülköt. Az is biztos, hogy nagyon finom étel kerül az asztalra.

fokhagymas-sertescsulok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar konyha különösen rajong a szaftos csülökért. A sertés egyik legízletesebb része talán akkor a legcsábítóbb, ha egyben sütöd meg. A fűszerek közül jól megy hozzá a fokhagyma, a kömény, de a zöldfűszereket is bátran használhatod. Sütés közben locsolgasd a saját szaftján kívül sörrel is. 

Fokhagymás sült sertéscsülök

Hozzávalók:

  • 1 db csülök
  • 3 dl sör
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál kömény
Recept idők

Elkészítés:

A csülköt mosd meg, amennyiben szükséges, a bőrét tisztítsd meg, és rakd egy nagyobb tűzálló tálba. Keverd össze az olvasztott zsírt, a sót, a köményt, a borsot, két gerezd zúzott fokhagymát, és dörzsöld be a keverékkel a húst. Hagyd állni legalább egy órán át, hogy az ízek igazán átjárják. Tedd zsírral kikent tepsibe, és rakd rá a maradék fokhagymát. Locsold meg a sör felével, majd lefóliázva told forró sütőbe.
 

Süsd 160 fokon körülbelül két és fél - három órán át. Ha a sör elpárolog alóla, akkor feltétlenül pótold, és legalább félóránként locsolgasd. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és magasabb hőfokon süsd pirosra, ropogósra. Mielőtt tálalod a húst, pihentesd legalább 15 percig.
Ha szereted a zsírosabb húsokat, biztos, hogy a ragacsos sült oldalas is ízlik majd. 

Ezt is szeretjük