Ez a titka a tökéletes, fokhagymás sült oldalasnak: csak kövesd a nagyi tanácsait
Ha a szaftosabb húsokat részesíted előnyben, az omlós, fokhagymás oldalassal nem fogsz mellé.

Ez a titka a tökéletes, fokhagymás sült oldalasnak: csak kövesd a nagyi tanácsait
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízekben gazdag, szaftos, omlós sült oldalas mindig remek választás. Generációk lelkesednek érte, sok recept öröklődik. Elkészítheted, ha vendégeket vársz, de akár kerti partin, grillen is megsütheted. Még ízletesebb lesz, ha az oldalast a sütés előtti este befűszerezed. Ha nem elég zsíros a hús, feltétlenül önts alá vizet, különben élvezhetetlenül száraz lesz.

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1.5 kg oldalas
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • bors
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, a fehér, kemény hártyákat éles késsel távolítsd el. Vágd a csontok között tetszés szerinti, egyforma nagyságú darabokra. Sózd be jól, majd keverd össze az olajat a borssal, a köménnyel, és dörzsöld be vele a húst. Rakd zsírral kikent tepsibe, és szórd rá a megtisztított fokhagymát. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával.
 

Tedd forró sütőbe, süsd 180 fokon 20 percig, majd 150 fokon körülbelül másfél órán át. Közben többször fordítsd át a húst, és időnként locsolgasd. Ha az oldalas puha, vedd le róla a fóliát, majd ismét magasabb hőfokon pirítsd meg. 

Ezt is szeretjük