Ez a titka a tökéletes, fokhagymás sült oldalasnak: csak kövesd a nagyi tanácsait

Ha a szaftosabb húsokat részesíted előnyben, az omlós, fokhagymás oldalassal nem fogsz mellé.

Ez a titka a tökéletes, fokhagymás sült oldalasnak: csak kövesd a nagyi tanácsait
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ízekben gazdag, szaftos, omlós sült oldalas mindig remek választás. Generációk lelkesednek érte, sok recept öröklődik. Elkészítheted, ha vendégeket vársz, de akár kerti partin, grillen is megsütheted. Még ízletesebb lesz, ha az oldalast a sütés előtti este befűszerezed. Ha nem elég zsíros a hús, feltétlenül önts alá vizet, különben élvezhetetlenül száraz lesz.

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók

  • 1.5 kg oldalas
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • bors
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, a fehér, kemény hártyákat éles késsel távolítsd el. Vágd a csontok között tetszés szerinti, egyforma nagyságú darabokra. Sózd be jól, majd keverd össze az olajat a borssal, a köménnyel, és dörzsöld be vele a húst. Rakd zsírral kikent tepsibe, és szórd rá a megtisztított fokhagymát. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával.
 

Tedd forró sütőbe, süsd 180 fokon 20 percig, majd 150 fokon körülbelül másfél órán át. Közben többször fordítsd át a húst, és időnként locsolgasd. Ha az oldalas puha, vedd le róla a fóliát, majd ismét magasabb hőfokon pirítsd meg. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük