Omlósra sült fokhagymás sertéskaraj: csak fűszerezd be, és mehet is a sütőbe
Ezzel a módszerrel finom puha és omlós lesz a sütőben sült fokhagymás sertéskaraj.
A fokhagymás sertéskaraj nem kíván sokféle fűszert. Ha a hentesnél kicsontozva és szeletelve kéred, akkor még kevesebb munka lesz vele. Jót tesz neki, ha kisütés előtt néhány órát a fűszeres páclében áll.
Fokhagymás sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet sertéskaraj
- 1 fej fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, kend meg vele a hússzeletek mindkét oldalát, és pihentesd a hűtőben néhány órát. A pácolási idő leteltével sorakoztasd fel őket egy tepsiben, öntsd a tetejükre a visszamaradt páclevet, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy kicsit megpiruljon.
Akkor is készíthetsz hasonló ételt, ha nem eszel sok húst: a grillezett tofuszeletek is a fokhagymás páctól olyan finomak.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept