Omlósra sült fokhagymás sertéskaraj: csak fűszerezd be, és mehet is a sütőbe

Ezzel a módszerrel finom puha és omlós lesz a sütőben sült fokhagymás sertéskaraj.

fokhagymas karaj

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fokhagymás sertéskaraj nem kíván sokféle fűszert. Ha a hentesnél kicsontozva és szeletelve kéred, akkor még kevesebb munka lesz vele. Jót tesz neki, ha kisütés előtt néhány órát a fűszeres páclében áll.

Fokhagymás sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, kend meg vele a hússzeletek mindkét oldalát, és pihentesd a hűtőben néhány órát. A pácolási idő leteltével sorakoztasd fel őket egy tepsiben, öntsd a tetejükre a visszamaradt páclevet, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy kicsit megpiruljon.

Akkor is készíthetsz hasonló ételt, ha nem eszel sok húst: a grillezett tofuszeletek is a fokhagymás páctól olyan finomak.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük