Omlósra sült fokhagymás sertéskaraj: csak fűszerezd be, és mehet is a sütőbe
Ezzel a módszerrel finom puha és omlós lesz a sütőben sült fokhagymás sertéskaraj.

fokhagymas karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fokhagymás sertéskaraj nem kíván sokféle fűszert. Ha a hentesnél kicsontozva és szeletelve kéred, akkor még kevesebb munka lesz vele. Jót tesz neki, ha kisütés előtt néhány órát a fűszeres páclében áll.

Fokhagymás sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, kend meg vele a hússzeletek mindkét oldalát, és pihentesd a hűtőben néhány órát. A pácolási idő leteltével sorakoztasd fel őket egy tepsiben, öntsd a tetejükre a visszamaradt páclevet, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy kicsit megpiruljon.

Akkor is készíthetsz hasonló ételt, ha nem eszel sok húst: a grillezett tofuszeletek is a fokhagymás páctól olyan finomak.

Ezt is szeretjük