Fokhagymás-sajtos csirkemell sütőben sütve: a hús omlós és szaftos lesz
Nagyon egyszerű, de annál finomabb ebéd! A puha, szaftos csirkemellet a pác teszi átlagon felülivé.
Az egyszerű fűszerek, a fokhagyma, a bazsalikom és a petrezselyem is úgy feldobják a csirkemellet, hogy mindenki elégedetten áll fel az asztaltól. A húst érdemes előző este bepácolni, jóval ízletesebb és omlósabb lesz. Tepsiben sütve is egy órán belül az asztalra teheted a főételt.
Fokhagymás-sajtos csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 0.5 dl olaj
- 2 ág bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze az aprított bazsalikommal, a petrezselyemmel, a borssal és a zúzott fokhagymával. Kend be vele a csirkemelleket, és lefedve pihentesd legalább néhány órán át, még jobb, ha egy éjszakán át pácolod.
Sütés előtt a csirkemelleket rakd át olajjal kikent tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és told 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süsd 30 percig. Amikor a hús már félig puha, vedd le a fóliát, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd még 15-20 percig. Ha könnyen beszeleszalad egy hegyes kés, és a sajt is megolvad, pirulni kezd, kiveheted a sütőből.
A csirkemell sajtos-spenótos szószban sütve is fenséges ebéd lehet, ráadásul biztosan nem szárad ki a hús.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept