Fokhagymás-sajtos csirkemell sütőben sütve: a hús omlós és szaftos lesz
Nagyon egyszerű, de annál finomabb ebéd! A puha, szaftos csirkemellet a pác teszi átlagon felülivé.

fokhagymas-sajtos-csirkemell-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű fűszerek, a fokhagyma, a bazsalikom és a petrezselyem is úgy feldobják a csirkemellet, hogy mindenki elégedetten áll fel az asztaltól. A húst érdemes előző este bepácolni, jóval ízletesebb és omlósabb lesz. Tepsiben sütve is egy órán belül az asztalra teheted a főételt. 

Fokhagymás-sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 0.5 dl olaj
  • 2 ág bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze az aprított bazsalikommal, a petrezselyemmel, a borssal és a zúzott fokhagymával. Kend be vele a csirkemelleket, és lefedve pihentesd legalább néhány órán át, még jobb, ha egy éjszakán át pácolod. 

Sütés előtt a csirkemelleket rakd át olajjal kikent tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és told 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süsd 30 percig. Amikor a hús már félig puha, vedd le a fóliát, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd még 15-20 percig. Ha könnyen beszeleszalad egy hegyes kés, és a sajt is megolvad, pirulni kezd, kiveheted a sütőből. 
A csirkemell sajtos-spenótos szószban sütve is fenséges ebéd lehet, ráadásul biztosan nem szárad ki a hús. 

Ezt is szeretjük