
Fokhagymás-rozmaringos pulykamell: így nem szárad ki sütés közben
Ne csak a csirkére gondolj, ha szárnyast készítenél! A pulyka is tökéletes választás, és akkor a legfinomabb, ha néhány órát pácolod sütés előtt.


Változatosságot csempészhetsz a konyhádba, ha a csirke mellett néha helyet adsz a pulykamellnek is, amely egy kicsit más ízű, de ugyanolyan finom, és hihetetlen sokféleképpen elkészíthető alapanyag. Az alábbi fokhagymás, rozmaringos változattal alig van munka: bepácolni csak néhány perc, kicsit később pedig már mehet is a sütőbe, ahol illatosan összesül egy jó óra alatt.

Fokhagymás-rozmaringos pulykamell
Hozzávalók
- 1 kg filézett pulykamell
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 evőkanál citromlé
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítés:
A pulykamellet vágd szeletekre, dörzsöld be sóval és borssal. Egy kis tálban keverd össze az olajat a citromlevet, a letépkedett rozmaringot és az átnyomott fokhagymagerezdeket, majd öntsd az egészet a pulykaszeletekre, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, helyezd a húsokat egymás mellé tűzálló tálba. Locsold meg a maradék páclével, önts alá egy kevés fehérbort, és alufóliával letakarva süsd 50-60 percig. Mielőtt elzárod a lángot, győződj meg arról, hogy a hús átsült: ha a beleszúrt villa könnyedén csúszik benne, kiveheted a sütőből.
Tálalhatod ketchuppal vagy kapros-joghurtos mártogatóssal. A pulykát darálva is érdemes számításba venni, isteni paradicsomos gombócokat készíthetsz belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept