Fokhagymás-rozmaringos pulykamell: így nem szárad ki sütés közben

Ne csak a csirkére gondolj, ha szárnyast készítenél! A pulyka is tökéletes választás, és akkor a legfinomabb, ha néhány órát pácolod sütés előtt.

rozmariongos pulykamell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Változatosságot csempészhetsz a konyhádba, ha a csirke mellett néha helyet adsz a pulykamellnek is, amely egy kicsit más ízű, de ugyanolyan finom, és hihetetlen sokféleképpen elkészíthető alapanyag. Az alábbi fokhagymás, rozmaringos változattal alig van munka: bepácolni csak néhány perc, kicsit később pedig már mehet is a sütőbe, ahol illatosan összesül egy jó óra alatt.

rozmariongos pulykamell
Fotó: MilanEXPO

Fokhagymás-rozmaringos pulykamell

Hozzávalók

  • 1 kg filézett pulykamell
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet vágd szeletekre, dörzsöld be sóval és borssal. Egy kis tálban keverd össze az olajat a citromlevet, a letépkedett rozmaringot és az átnyomott fokhagymagerezdeket, majd öntsd az egészet a pulykaszeletekre, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, helyezd a húsokat egymás mellé tűzálló tálba. Locsold meg a maradék páclével, önts alá egy kevés fehérbort, és alufóliával letakarva süsd 50-60 percig. Mielőtt elzárod a lángot, győződj meg arról, hogy a hús átsült: ha a beleszúrt villa könnyedén csúszik benne, kiveheted a sütőből.
Tálalhatod ketchuppal vagy kapros-joghurtos mártogatóssal. A pulykát darálva is érdemes számításba venni, isteni paradicsomos gombócokat készíthetsz belőle. 

Ezt is szeretjük