Vajpuha fokhagymás csirkecombok rozmaringgal: a hús sütőzacskóban készül
Sütőzacskóban készítve még finomabb a csirkecomb. Készítsd fokhagymával és rozmaringgal fűszerezve!

sutozacskos hus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha még nem próbáltad, mindenképpen érdemes megismerkedned a sütőzacskóval. Így készítve a hús vagy a zöldség a saját gőzében párolódik puhára, kevés zsiradék hozzáadásával, és egészen más lesz a zamata, mint amikor közvetlenül helyezed a tepsibe. A sütés végeztével bőséges, nagyon finom szaft keletkezik. Arra érdemes figyelni, hogy a sütő hőmérséklete legfeljebb 200 fok legyen, különben a zacskó szétdurranhat.

Fokhagymás, rozmaringos csirkecomb sütőzacskóban

Hozzávalók

  • 5 dkg puha vaj
  • 4 egész csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 0.5 citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat, ha szeretnéd, a forgóknál vágd ketté, és dörzsöld be sóval, borssal. A formázható állagú, puha vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, egy ág rozmaring felaprított levelével és a kifacsart citromlével, majd ezzel a keverékkel kend meg a húst. Tedd a hűtőbe pihenni egy órára. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Helyezd a combokat sütőzacskóba, önts mellé két evőkanál vizet, tegyél hozzá egy egész rozmaringágat, zárd le a zacskót, kicsit szurkáld meg tűvel, hogy a gőz távozni tudjon, fektesd tepsibe, és told a sütőbe egy órára. Amikor kész, óvatosan nyisd fel a zacskót, hogy ne égessen meg a hirtelen felcsapó gőz.
 

Ha a hús mellé zöldségeket is teszel a zacskóba, az egészséges és nagyon finom köretre sem kell, hogy gondod legyen.

Ezt is szeretjük