Ropogós fokhagymás röszti: sokkal jobb, mint a sima
A fokhagymás röszti az egyik legjobb köret, főleg szaftos húsokhoz kínáld!
A rösztit rengeteg módon készítik, egyes helyeken nyers, máshol főtt burgonyából. Vannak, akik ki nem hagynák belőle a szalonnát, mások a fokhagymás variációra esküsznek. Ha ezt a receptet követed, biztosan nem fogsz csalódni. Formázhatsz a masszából tallérokat, háromszögeket vagy akár nagy krumplipalacsintákat.
Fokhagymás röszti
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit főzd meg annyi vízben, amennyi lepi. Várd meg, míg kihűl, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Rakd hozzá a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd az egészet jól keverd össze. Akkor jó, ha kicsit összeáll. Amennyiben szükséges, adj még hozzá lisztet.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd kanalazz bele a masszából egy-két evőkanálnyit, és kicsit lapogasd el. Amikor az alja már szép piros, óvatosan fordítsd meg. Süsd a másik oldalát is ropogósra. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. Tálalásig tartsd melegen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció