Ropogós fokhagymás röszti: sokkal jobb, mint a sima
A fokhagymás röszti az egyik legjobb köret, főleg szaftos húsokhoz kínáld!

Ropogós fokhagymás röszti: sokkal jobb, mint a sima
Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rösztit rengeteg módon készítik, egyes helyeken nyers, máshol főtt burgonyából. Vannak, akik ki nem hagynák belőle a szalonnát, mások a fokhagymás variációra esküsznek. Ha ezt a receptet követed, biztosan nem fogsz csalódni. Formázhatsz a masszából tallérokat, háromszögeket vagy akár nagy krumplipalacsintákat.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg annyi vízben, amennyi lepi. Várd meg, míg kihűl, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Rakd hozzá a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd az egészet jól keverd össze. Akkor jó, ha kicsit összeáll. Amennyiben szükséges, adj még hozzá lisztet.
 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd kanalazz bele a masszából egy-két evőkanálnyit, és kicsit lapogasd el. Amikor az alja már szép piros, óvatosan fordítsd meg. Süsd a másik oldalát is ropogósra. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. Tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló