Fantasztikus fokhagymás krumplipüré görög módra: ebben tér el a miénktől
Ez a különleges, fokhagymás krumplipüré a köret mellett mártogatósnak is kiváló.

Fantasztikus fokhagymás krumplipüré görög módra: ebben tér el a miénktől
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szkordália, avagy a görög krumplipüré fokhagymával és olívaolajjal készül. Kicsit sűrűbb az állaga, mint a mi hagyományos köretünknek. Remek kísérője húsoknak, halaknak, de a görögök pitával, zöldségekkel partifalatként is szívesen fogyasztják. Ha mártogatósként kínálod, több fokhagymát is rakhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 közepes krumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le, majd még melegen törd meg. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, az olajat, a citromlevet és a sót. A legegyszerűbb megoldás az, ha mindent turmixgépbe teszel, és összemixeled.


Ha krémesebben szereted, keverj hozzá görög joghurtot is. Ha igazán autentikusan készítenéd, rakj még hozzá egy szelet sóba áztatott, kinyomkodott kenyeret és darált mandulabelet. A görögök szívesen fogyasztják langyosan vagy hidegen is. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló