Ropogósra sült fokhagymás édesburgonya: tejföllel leöntve az igazi
A Hasselback módon készített fokhagymás édesburgonyának már a látványa csodás, hát még az íze.
Érdemes minél többet kísérletezni a változatosan elkészíthető édesburgonyával. Egyszerű, mégis látványos és isteni lesz, ha bevagdosod, és feldobod szalonnával, fűszerekkel. A Hasselback módszer lényege, hogy ne vágd át teljesen a zöldséget, különben szétesik.
Fokhagymás édesburgonya
Hozzávalók
- 4 db édesburgonya
- 4 teáskanál vaj
- 4 szelet szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát alaposan mosd meg, dörzsöld meg szivaccsal, majd törölgesd szárazra. Óvatosan vagdosd be körülbelül fél centinként. Rendezd az édesburgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és a résekbe rakj szalonnát.
Az olvasztott vajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal, majd kend be vele az édesburgonyát. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Akkor az igazi, ha kívül ropogós lesz, belül pedig finom puha. Tálaláskor locsold meg tejföllel.
Az édesburgonyát akár meg is töltheted, fűszeres raguval mutatós és finom lesz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció