Ropogósra sült fokhagymás édesburgonya: tejföllel leöntve az igazi
A Hasselback módon készített fokhagymás édesburgonyának már a látványa csodás, hát még az íze.

sult-edesburgonya-szalonnaval
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdemes minél többet kísérletezni a változatosan elkészíthető édesburgonyával. Egyszerű, mégis látványos és isteni lesz, ha bevagdosod, és feldobod szalonnával, fűszerekkel. A Hasselback módszer lényege, hogy ne vágd át teljesen a zöldséget, különben szétesik. 

Fokhagymás édesburgonya

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • 4 teáskanál vaj
  • 4 szelet szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, dörzsöld meg szivaccsal, majd törölgesd szárazra. Óvatosan vagdosd be körülbelül fél centinként. Rendezd az édesburgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és a résekbe rakj szalonnát.

Az olvasztott vajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal, majd kend be vele az édesburgonyát. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Akkor az igazi, ha kívül ropogós lesz, belül pedig finom puha. Tálaláskor locsold meg tejföllel. 
Az édesburgonyát akár meg is töltheted, fűszeres raguval mutatós és finom lesz. 

Ezt is szeretjük