Fokhagymás csirkefalatok ropogós bundában - Remek variáció rántott húsra
A rántott csirkemellet legközelebb is így fogod elkészíteni.
A rántott csirkét mindenki imádja, de ez a recept felülmúlhatatlan! A hús kellemesen fűszeres, a bunda könnyű és különleges. A falatkákat a gyermekek is szívesebben megeszik. Főleg, ha mártogatóst is kínálsz hozzá. Nem bánod meg, ha rögtön dupla adagot sütsz.
Fokhagymás csirkefalatok
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csirkemellfilé
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
- 1 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét mosd meg, és vágd nagyjából azonos méretű darabokra. Csíkozhatod, de akár kockázhatod is. Sózd, borsozd ízlés szerint. A bundához verd fel a tojást, rakd hozzá a lisztet, a tejet, a préselt fokhagymát, és keverd csomómentesre.
A csirkefalatokat forgasd egyesével a masszába, kicsit csepegtesd le, majd rakd a forró olajba. A közepesnél kisebb lángos süsd meg a húst körülbelül öt perc alatt, közben forgasd át. Ha mindenhol aranybarna a bunda, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.
