Omlós, szaftos, fokhagymás csirkecomb: süsd vele a köretet is
A csirkecomb a sok fokhagymától és a rozmaringtól lesz igazán különleges.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A csirkecomb, a krumpli és a fokhagyma remekül kijönnek egymással. Ha gyors és egyszerű fogást keresel, ez kapóra jön. Ráadásul akár ünnepi ételként is kínálhatod. Sütheted egészben, de alsó- és felsőcombot is rakhatsz a tepsibe.
Fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db alsó csirkecomb
- 70 dkg krumpli
- 1 fej fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 0.5 csokor petrezselyem
- bors
- zsír
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, ha szükséges, a szőröket távolítsd el. Mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. A combokat egyesével sózd be. Hámozz meg négy gerezd fokhagymát, zúzd össze, rakd egy kisebb tálba. Keverd össze az olajjal, a paradicsompürével és a borssal. Dörzsöld be a combokat az olajos keverékkel.
A krumplit pucold meg, és vágd fel tetszőleges nagyságú, azonos méretű darabokra. Egy tepsit vagy nagyobb tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a combokat, a krumplit és a maradék fokhagymagerezdeket. Locsold meg kevés vízzel, és fedd le alufóliával. Rakd forró sütőbe, és 45 perc alatt süsd puhára a húst és a krumplit. Ha szükséges, a végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg a csirkecombot. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
A combok töltve is nagyon finomak. Főleg, ha úgy készíted el, mint a séf.
Még több recept