Omlós, szaftos, fokhagymás csirkecomb: süsd vele a köretet is
A csirkecomb a sok fokhagymától és a rozmaringtól lesz igazán különleges.

fokhagymas-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb, a krumpli és a fokhagyma remekül kijönnek egymással. Ha gyors és egyszerű fogást keresel, ez kapóra jön. Ráadásul akár ünnepi ételként is kínálhatod. Sütheted egészben, de alsó- és felsőcombot is rakhatsz a tepsibe. 

Fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db alsó csirkecomb
  • 70 dkg krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, ha szükséges, a szőröket távolítsd el. Mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. A combokat egyesével sózd be. Hámozz meg négy gerezd fokhagymát, zúzd össze, rakd egy kisebb tálba. Keverd össze az olajjal, a paradicsompürével és a borssal. Dörzsöld be a combokat az olajos keverékkel. 
 

A krumplit pucold meg, és vágd fel tetszőleges nagyságú, azonos méretű darabokra. Egy tepsit vagy nagyobb tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a combokat, a krumplit és a maradék fokhagymagerezdeket. Locsold meg kevés vízzel, és fedd le alufóliával. Rakd forró sütőbe, és 45 perc alatt süsd puhára a húst és a krumplit. Ha szükséges, a végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg a csirkecombot. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 

A combok töltve is nagyon finomak. Főleg, ha úgy készíted el, mint a séf. 

Ezt is szeretjük