Omlós, szaftos, fokhagymás csirkecomb: süsd vele a köretet is
A csirkecomb a sok fokhagymától és a rozmaringtól lesz igazán különleges.
A csirkecomb, a krumpli és a fokhagyma remekül kijönnek egymással. Ha gyors és egyszerű fogást keresel, ez kapóra jön. Ráadásul akár ünnepi ételként is kínálhatod. Sütheted egészben, de alsó- és felsőcombot is rakhatsz a tepsibe.
Fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db csirkecomb alsó
- 70 dkg krumpli
- 1 fej fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 0.5 csokor petrezselyem
- bors
- zsír
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, ha szükséges, a szőröket távolítsd el. Mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. A combokat egyesével sózd be. Hámozz meg négy gerezd fokhagymát, zúzd össze, rakd egy kisebb tálba. Keverd össze az olajjal, a paradicsompürével és a borssal. Dörzsöld be a combokat az olajos keverékkel.
A krumplit pucold meg, és vágd fel tetszőleges nagyságú, azonos méretű darabokra. Egy tepsit vagy nagyobb tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a combokat, a krumplit és a maradék fokhagymagerezdeket. Locsold meg kevés vízzel, és fedd le alufóliával. Rakd forró sütőbe, és 45 perc alatt süsd puhára a húst és a krumplit. Ha szükséges, a végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg a csirkecombot. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
A combok töltve is nagyon finomak. Főleg, ha úgy készíted el, mint a séf.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció